Köfte, Türkiye'nin her bölgesinde yapılan ve çocuklardan büyüklere herkesin tükettiği yiyeceklerdendir. Kasap, anne, İnegöl, ıslama, Akçaabat köfte gibi çeşitleri bulunur. Her yöreye göre farklı çeşitleri vardır.  Ancak en güzel köfteler dağılmayan ve sönmeyen köftelerdir. Bunun için Canan Karatay mutlaka iç harcına kuyruk yağı eklenmesini öneriyor. 

İLGİLİ HABER Kelle Paça yerine bundan tüketebilirsiniz; Canan Karatay herkes için önerdi

 

Kuyruk yağı eklenen köfteler hem daha lezzetli oluyor hem de asla sönmüyor. Son zamanlarda sadece köftecilerin değil ev hanımlarının da ilk tercihi haline geldi.

KUYRUK YAĞININ FAYDALARI

Haberturk.com sitesinde yer alan bilgilere göre, Kuyruk yağı sağlıklı bir yağ olduğu için kalp ve damar sağlığına iyi gelir. İçeriğindeki omega – 3 yağ asitleri ile sağlık için sayısız faydayı barındırır. Kolesterolü dengelemeye yardımcı olur. Antioksidan etki gösterir. Cilt sağlığı için faydalı olan kuyruk yağı yeni hücrelerin oluşmasına etkilidir.

CANAN KARATAY SÜREKLİ SÖYLÜYORDU

Uzman Doktor Canan Karatay, margarin gibi katkı maddesi bulunan yağların yerine bulunuyorsa köy tereyağı ve kuyruk yağının kullanılmasını tavsiye ediyordu.  Özellikle köfte, kebap, lahmacun gibi ürünleri yaparken iç harcına konulması yönünde yaptığı açıklamalar çok etkili oldu. Günümüzde kebapçılar kuyruk yağını daha sık kullanmaya başladı. Ev hanımları da rağbet gösterdi.