Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “İstikbal göklerdedir” şiarı, Türkiye’nin son yıllarda göklerde ses getiren son teknoloji ürünü İHA ve SİHA’larıyla ete – kemiğe büründü. 

Özellikle savunma sanayinde Mehmetçik’in ihtiyaç duyduğu silahlara kavuşması, üstün teknoolji ile donanması, caydırıcılık açısından büyük önem taşıyor. 
Türkiye son yıllarda özellikle AR-GE çalışmalarına ağırlık verirken, bu alanda önemli mesafe kaydetmiş, çeşitli ambargolarla Türkiye’ye verilmeyen yapay zeka içeren son teknoloji hava araçları, İHA’lar ve SİHA’ları kendi imkanlarıyla, Türk mühendislerinin üstün gayretleriyle üreten Türkiye, bu alanda dünyada ses getirmiş, savunma sanayi alanında ilk sıralarda yer almıştır.
 
 
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım,Yerli ve Milli Üretimin gayesi ile Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde kurulan Adana Ülkü Ocakları KAAN Teknoloji Kulübü üyeleri ile bir araya geldi. Ülkü Ocakları Genel Merkezinde gerçekleşen ziyarette, Başkan Ahmet Yiğit Yıldırım, kulübünün başarılarının devamını diledi.
Ankara'da düzenlenen ‘ODTÜ VTOL 2023 Yarışması’nda Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi KAAN Teknoloji kulübü Üniversiteler arasında üçüncü oldu.