Yastıkların sararmasındaki ve kirlenmesindeki en temel neden, sık sık havalandırmamak ve üzerinde saatler geçirmektir. Özellikle yataklardaki yastıkların kirlenme olasılığı çok daha yüksektir. Ortalama uyku süresinin 7 saat olduğu düşünüldüğünde eğer saçlarınızda kirliyse yastıklarınızın renginin değiştiğini görmek absürt olmayacaktır. Sık sık havalandırmak ve örtüsünü değiştirmek gerekir. Fakat temizlik uzmanı Melissa Maker'e göre yastık temizliğinde uygulanabilecek daha etkili 5 yöntem daha var.

İLGİLİ HABER Elmalı kurabiye yaparken asla yapmamanız gereken hata! Dağılmasına yol açıyor

Odatv.com'da paylaşılan içeriğe göre, sararan yastıkları bembeyaz yapacak 5 yöntem teker teker paylaşıldı.

1. Yastığa başınızı koymadan önce, saçlarınızı tam kurutmamak yastığın ömrünü ciddi şekilde etkiler.

2. Bunun yanı sıra gece boyunca çok terlemek de yastığın rengini değiştiren bir diğer faktör.

3. Bir adet limonun suyunu sıkın ve bir paket kabartma tozu ile karıştırıp macun kıvamına getirin. Karışımı lekelerin olduğu yerlere sürün. Yarım saat macunu yastık üstünde beklettikten sonra sıcak su ile yıkayın.

4. Beyaz sirke asidik yapısı sayesinde sarı lekelerin üstesinden gelir. Bu nedenle sarı lekelere karşı sirke de bir alternatiftir.

5. Oksijenli suyun mikrop öldürücü özelliği bulunur. Makinenin deterjan kısmına bir fincan oksijenli su koyun ve makinenin içine yastık kılıflarını atın.

30 DERECEDE YIKAMANIZ TAVSİYE EDİLİYOR

Yastıkların genellikle 30 derece gibi düşük sıcaklıklarda yıkanması önerilir. Yastığınızı yıkarken elverişli yıkama programını seçmek mühimdir, bu hussuta tereddüt etmemelisiniz. Yıkamak için çoğunlukla duyarlı bir yıkama programı veya yüksek su seviyesi gerektiren bir program tercih etmek kesinlikle tavsiye edilir.

Kaynak: Odatv.com Derleme: Objektifa.com - Göktuğ Efil