Eylül ayıyla başlar Nisan'a kadar devam eder. Bu aylarda çamaşır kurutmak hem zordur hem de oldukça zaman alır. Yağmur, çamur, kar, rüzgar derken evinizde de kurutma makineniz yoksa ne yapacağınız konusunda kafanız karışmış olabilir. Ancak endişe etmenize hiç gerek yok. Bugün sizler için Japonların geleneksel çamaşır kurutma tenkilerinden bahsetmek isteriz. En disiplinli ve düzenli toplumlardan gösterilen Japonların çamaşır kurutma yöntemleri basit ama bir o kadar da etkili. Bu bilgiler yardımıyla çamaşırlarınızı şipşak kurutacak ve fazladan mesai yapmayacaksınız.

f5haber.com.tr'nin Aksam.com.tr'den derlediği içeriğe göre, her Japonun bildiği ve evinde uyguladığı 6 çamaşır kurutma yöntemini sizler için derledik. 

1. GİYSİLERİN ÖN AYIRIMI

Başlamadan önce kıyafetlerinizi bedene ve ağırlığa göre sıralayın. Hacimli eşyaları daha hafif ve hassas olanlardan ayırın.

2. ÇAMAŞIRLIKTA STRATEJİK DÜZENLEME

Kot pantolon ve havlu gibi daha ağır, hacimli kıyafetleri çamaşır kurutmalığının uçlarına yerleştirin. Bu yapının daha iyi stabilitesini sağlar.

3. DAHA KÜÇÜK VE NARİN KUMAŞLAR

İç çamaşırı ve gömlek gibi daha hafif ve hassas eşyaları ortaya yerleştirin. Bu, ortam havasına eşit şekilde maruz kalmayı sağlar.

4. HAVA AKIŞI DÜZENİ AYARI

Her giysi arasında boşluk bıraktığınızdan emin olun. Bu, kumaşların etrafındaki hava dolaşımını iyileştirir ve kurumayı hızlandırır. Yeterli havalandırmayı sağlamak için kurutucuyu aşırı yüklemekten kaçının.

5. ÇAMAŞIRLIĞIN YÖNÜ

Mümkünse, çamaşırlığı pencerenin yakını gibi havanın doğal olarak aktığı bir yöne doğrultun.

6. BELİRLİ KIYAFETLER İÇİN ASKILARI KULLANIN

Kırışmaya yatkın gömlekler, elbiseler ve diğer giysiler için askı kullanın. Bu, şekillerinin korunmasına yardımcı olur ve ütüleme ihtiyacını azaltır.

ODALARI SIK SIK HAVALANDIRIN

Kış mevsiminde çamaşırların kuruması çoğunlukla daha güç bir hal alır. Soğuk hava ve düşük nem seviyeleri sebebiyle, dışarıda hızlı kurumazlar. Bunun için iç mekanda bir kurutma makinesi ya da kalorifer gibi ısı kaynakları uygulamak daha tesirli olabilir. Fakat, enerji tasarrufu ve çevre dostu bir teknik arayışınız varsa, odaları sık sık havalandırarak nem seviyelerini yükseltebilir ve çamaşırların doğal olarak kurumasına yardımcı olabilirsiniz. Aynı zamanda, çamaşırları asmak için elverişli bir konum seçmek mühimdir; ısıtma kaynaklarına yakın veya pencere kenarları gibi soğuk alanlardan uzak olmalıdır. İç mekanda kurutma imkanı yoksa, çamaşırları dışarıya asarak güneş ışığından ve rüzgardan yararlanabilir ve bu şekilde çok daha hızlı kurumalarını sağlayabilirsiniz.

Kaynak: f5haber.com, Aksam.com.tr

Derleme: Objektifa.com - Göktuğ Efil