Orkide, görüntüsü itibariyle en füzel çiçeklerdendir. Son yıllarda bakımı en yaygın bitkilerdendir. Ortama hem enerji verir hem de dekorotif bir üründür. Ancak orkide, oldukça nazlı bir çiçektir. Özellikle evde orkide bakımı yapılırken sulama, budama ve konumu gibi husulara dikkat etmek gerekir. Peki evde orkide bakımı nasıl yapılır? İşte çiçeği coşturan bakım tüyosu...

İLGİLİ HABER Canan Karatay söylediğinde kimse inanmamıştı..! İç harcına eklediğinizde köfte sönmüyor ve asla dağılmıyor

 

ORKİDE BAKIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 4 NOKTA

Uplifers.com'da paylaşılan içerikte; Orkide bakımı yapılırken dikkat edilmesi gereken 4 nokta tüm detaylarıyla aktarıldı. İşte orkide bakımında göz önünde bulunduracağınız hususlar:

*Çoğu orkide haftada bir kez suya ihtiyaç duyar. Kök çürümesine yol açabileceği için aşırı sulamadan kaçının. 

*Orkidenizi doğuya veya batıya bakan aydınlık bir pencere pervazına yerleştirin.

*Orkideler için tasarlanmış bir gübre ile haftalık besleme sağlayın.

*Orkideyi çiçek açmayı bıraktığınızda taze orkide karışımı ile saksı değişimi yapın. 

ORKİDE NASIL ÇOĞALTILIR?

Orkide çiçeği, yediden yetmişe herkesin sevdiği doğru teknikler uygulandığında ortalama 3 ay boyunca çiçek açan bir bitkidir. Göz alıcılığıyla dikkat çeken bu renkli çiçek, genellikle mor ya da kırmızı renklerle açar. Haberturk.com sitesinde yer alan bilgilere göre hem kırmızı mor hem de diğer renklere sahip orkidelerin çoğaltılması için bu adımları uygulamak gerekiyor:

Orkide çeşitlerinden bazıları, ana bitkinin üzerinde doğal olarak yeni bir bitki oluşturur, bu yeni bitkiye "keiki" denir. Keiki yeterince büyüdüğünde ve kendi köklerini geliştirdiğinde, ana bitkiden dikkatlice ayrılır ve kendi başına bir saksıya dikilir.

Keiki oluşumunu beklerken, ana bitkinin sağlıklı ve güçlü olması önemlidir. Ana bitki zayıfsa, keiki oluşumunu beklemek yerine bitkinin güçlenmesine odaklanmak daha iyidir. Ayrıca, orkidenin aktif büyüme döneminin genellikle çoğaltma için en uygun zaman olduğunu unutmayın.

ORKİDE NASIL SULANIR?

Orkide bakımında sulama, kritik bir öneme sahiptir. Fazla sulama, çiçeğin köklerine zarar vererek onarılması zor hasarlara neden olabilir. Orkide sulama sıklığı, bitkinin ihtiyacına ve bulunduğu iklim şartlarına göre değişkenlik gösterir. Ancak genellikle haftada bir kez veya aynı miktardaki suyu iki farklı güne bölmek ve dinlenmiş oda sıcaklığındaki su kullanmak idealdir.