Çiçekler, mevsim değişiklerine bağlı olarak solabilir veya kuruyabilir. Ayrıca iyi bakım yapılmadığı zaman çiçeklerde solma gözlemlenir. Bu narin bitkilere su vermeyi, yeteri kadar bakım yapmayı, güneş ışığına çıkarmayı unutursanız geçmiş olsun. Böyle durumlarda yapmanız gereken tek şey bazı özel tüyolaru uygulamak. Bugün sizin için solmuş veya küsmüş çiçekleri canlandıran karışımdan bahsedeceğiz. Bu karışım sayesinde çiçekleriniz şelale gibi coşacak ve çok daha sağlıklı şekilde büyüyecek. 

İLGİLİ HABER Haşlama suyuna 1 adet ekleyin! Yumurta kabukları kalıp gibi çıkıyor

ÇİÇEKLERİ CANLDIRAN KARIŞIM

Milliyet.com.tr'de paylaşılan habere göre, Solmuş çiçekleri hayata döndürmek için, bir su kabına sıcak su ekleyin. Ardından, bir çay kaşığı şeker ve bir çay kaşığı sirkeyi suya ilave edin. Bu karışımı iyice karıştırın. Hazırladığınız bu özel karışımı solmuş çiçeklerin bulunduğu saksıya ekleyin.

HAŞLANMIŞ YUMURTA SUYU ÇİÇEKLERİ KENDİNE GETİRİYOR

Haşlanmış yumurta kabuklarının çiçeği canlandırdığını bilirsiniz. Ancak tıpkı kabuğu gibi haşlama suyu da çiçeklere olumlu yönde etkiler. Çünkü haşlanmış yumurta suyunun içerisinde bolca kalsiyum  ve protein bulunur. Bu da bilhassa menekşe, sardunya gibi çiçek çeşitlerine fayda sağlar. 

ŞEKER DE FAYDA SAĞLIYOR AMA...

Çiçeklerin canlamasındaki en önemli maddelerden biri de şekerdir. Evde toz şekeriniz varsa kurumaya yüz tutmuş veya küsmüş çiçeklerin dibine serpiştirin. Şekerde bulunan uyarıcı madde, çiçeğin canlanmasını sağlar. Fakat şekeri serpiştirirken çok ama çok özen göstermeniz gerekir. Saksının dışına gelecek şeker karıncaya davet çıkarak ve böylelikle çiçekleriniz böceklenecektir. Eğer böyle bir durumla karşı karşıya kalırsanız hemen aşağıda vereceğimiz tarçın yöntemini denemelisiniz...

ÇİÇEK BÖCEKLENMESİNE TARÇIN İLE ELVEDA

Evde veya bahçede çiçek bakımı yapıldığı zaman mutlaka tarçın baharatına başvurulması gerekir. Bir tutam toz tarçını çiçeğin dibine serpiştirin ya da bir litre suya bir tatlı kaşığı toz tarçını ekleyip harman edin ve çiçeğinizi bu suyla yıkayın. Bu sayede çiçeğinizin böceklenmesi engellenecek, karıncalar bir daha yakınına bile gelmeyecektir. 

Kaynak: Milliyet.com.tr

Derleme: Objektifa.com - Göktuğ Efil