Adana Lezzet Festivali'nin bu yıl ne zaman düzenleneceği lezzet düşkünleri tarafından sorgulanmaya başlandı. Bu sene 8.si gerçekleştirilecek organizasyonda Adana mutfağının lezzetleri tanıtılacak. 

Uluslararası Adana Lezzet Festivali, 17-18-19-20 Ekim tarihlerinde Merkez Park'ta düzenlenecek.

Bu yıl festival "Kökleriyle Adana" teması gerçekleşecek. Festivalde konferansların yanı sıra gastroşovlar ve atölyeler, söyleşiler ile çeşitli etkinlikler de olacak.

*

TEKNOFAST’i ayrı bir köşeye koyuyorum. Genel organizasyon olmaktan çok öteydi; Adana içinden ve dışından tam 1 milyon 100 bin kişinin katılımı sağlandı. 

Ayrıca milli unsurlar içerdiğinden çok ta anlamlıydı. 

*

Ondan önce yerelde BŞB tarafından Altın Koza Film Festivali gerçekleştirildi. Körler sağırlar birbirini ağırlar olmaktan öteye gidemedi; kentlinin ilgisi ve katılımı sağlanamadı.

Belediye çaldı belediye oynadı

*

3 F

Futbol, Fiesta, Fado. 

1932'den 1968'e kadar Portekiz Başbakanlığı’nı yapan Salazar’ın totaliter rejiminin dayanağı kabul edilen ifadedir.

Toplumu gerçek sorunlarından uzaklaştırmaya odaklı bir proje.

*

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çözüm bekleyen kentin temel sorunları orta yerde dururken bir algı çalışması olarak aynı çizgide yürüyor.

Fiesta ve Fado kılığındaki yerel ölçekli Salazar!

*

Zor ekonomik koşullar altında ayakta durmaya çalışan esnafın kazancından gözüm yok. Tabii ki onlar için farklı bir anlam taşıyor, festivaller.

Bununla birlikte onlar da Adana’nın birer bireyi. Kentsel sorunlardan etkilenmiyorlar mı? 

*

Ancak festivaller bittikten sonra takke düşüp kel görünüyor. Trafik kargaşası, ulaşım sıkıntısı, selin bastığı evler ve yollar, vatandaşın geçim kaygısı.

Cadde ve sokaklardaki ızgaralardan çıkan iğrenç kokular.

Bunlarla baş başa kalıyoruz.

*

Belediyenin kaynaklarının bir bölümünün bu tür etkinliklere ayrılmasına elbette karşı değilim. Ama belediyecilik ve hayat onlardan da ibaret değil.

Siyasal iktidarın zor durumdaki vatandaşın sosyo-ekonomik sorunlarını unutturmak için sahneye koyduğu algı yönetimi ile Zeydan Karalar’ın yaptığının hiçbir farkı yok.

Tamamen algı. 

Tıpkı Antonio de Oliveira Salazar gibi.